Tűzjelző rendszerek tervezése

A tűzjelző rendszerek elsődleges célja az életvédelem, pontosan emiatt nagyon szigorú szabályozás vonatkozik ezekre a rendszerekre.

Meg kell említenünk az életvédelem mellett a vagyonvédelmet is. A tűzjelző rendszerek tervezésére vonatkozó hatósági előírások szigorúsága védi az embereket attól, hogy gyakran forduljanak elő tűzesetek.
A tervezés során figyelembe kell venni az épület műszaki adottságait, a hatósági eljárásokat és a felhasználásra kerülő eszközök műszaki paramétereit.
A tűzjelző rendszerek tervezésénél figyelembe kell vennünk az alábbi előírásokat, szabályokat.

A tűzvédelmi tervezői tevékenység folytatásának szabályairól szóló 375/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (továbbiakban: tűzvédelmi tervezői rendelet) (3) paragrafusa meghatározza a tűzvédelmi tervezési feladatköröket:

- beépített tűzjelző berendezés tervezői tevékenység: a beépített tűzjelző berendezés létesítésének, átalakításának engedélyezési eljárásához és a kivitelezéshez szükséges dokumentáció elkészítése.
- Építésügyi tűzvédelmi tervezői tevékenység: a tűz elleni védekezősről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény és a továbbiakban TVT 21. paragrafus első bekezdésében meghatározott tűzvédelmi dokumentáció elkészítése.
- Tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány: a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 45/2011 (XII. 7.) BM rendeletnek foglalt érvényes tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány.
A tűzjelző rendszerek tervezését az Ardenprise hatékonyan és professzionálisan végzi el. Természetesen igény szerint a kivitelezést és a karbantartást is vállaljuk!
Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy csak az általunk szerelt oltó és tűzjelző rendszerek karbantartását vállaljuk!

Hívjon minket bizalommal!