Tűzvédelmi tervezés

Tűzvédelem

Tűzvédelmi tervezésEgy épület már a létesítésekor úgy kell megtervezni, hogy az biztonságos legyen, és valóban alkalmas legyen arra a célra, amiért épült. A beruházóknak évről évre magasabbak az elvárásaik az épületekkel szemben, ehhez azonban a tűzvédelmi tervezésnek is alkalmazkodnia kell.

Ezen belül a tűzjelző- és oltórendszerek tervezése során figyelembe kell vennünk az adott épület műszaki adottságait, a hatósági eljárásokat, valamint a felhasználásra kerülő anyagok és eszközök műszaki paramétereit.

A tűzvédelmi tervezésre vonatkozó jogszabályok rendkívül szigorúak, hiszen elsődleges célja az élet- és vagyonvédelem. Éppen ezért fontos, hogy a tűzjelző- és oltórendszerek tervezését megbízható, maximális tudással rendelkező szakemberek végezzék. Ebben segít az Ardenterprise Kft.

Tűzvédelmi tervezés – miért válasszon minket?

Cégünk a 2011-ben történt alapítása óta a hazai piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát a tűzvédelmi tervezés terén. Magasan képzett, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink garantálják, hogy minden esetben kiváló minőségben teljesítik az ügyfeleink igényeit, akár tűzjelző, akár oltórendszerekről van szó. A folyamatos képzések biztosítják, hogy tudásuk mindig naprakész legyen, és a legkorszerűbb technológiákat használják a tervezés során. Az Ardenterprise Kft. kollégái minden esetben igyekeznek ügyfeleink elvárásainak megfelelni.

A tűzjelző- és oltórendszerek tervezése

A tűzjelző- és oltórendszerek tervezését az Ardenterprise Kft. mindig hatékonyan és professzionálisan végzi. Az általunk tervezett rendszerek minden esetben megfelelnek a magyar és uniós, valamint az ügyfél biztosítója által kért egyéb előírásoknak. A megrendelő igénye szerint VDS vagy FM tanúsítványt is tudunk biztosítani.

A tűzvédelmi tevékenység szabályairól szóló 375/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (3) paragrafusa meghatározza a tűzvédelmi tervezés feladatköreit:

  • Beépített tűzjelző berendezés tervezői tevékenység: a beépített tűzjelző berendezések létesítésének, és átalakításának engedélyezési eljárásához, valamint a kivitelezéshez szükséges dokumentáció elkészítése.
  • Építésügyi tűzvédelmi tervezési tevékenység: a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló tűzvédelmi dokumentáció elkészítése.
  • Tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány: a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról és munkakörökről, valamint a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 45/2011 (XII. 7.) BM rendeletben foglalt érvényes bizonyítvány.

Szakembereink rendelkeznek a szükséges szakképesítéssel és tapasztalattal a tűzvédelmi feladatainak elvégzéséhez.

Igény szerint vállaljuk az általunk tervezett tűzjelző- és oltórendszerek kivitelezését, valamint a karbantartásukat is.

Amennyiben kérdése van az oltórendszerek, vagy a tűzjelző rendszerek tervezésével kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Szakembereink örömmel állnak az Ön rendelkezésére!