Tűzvédelmi rendszerek kivitelezése

Tűzvédelmi rendszerek kivitelezése– miért fontos?

Az olyan nagyobb létesítmények esetén, mint például egy iskola, egy bevásárló központ vagy egy sportcsarnok, elengedhetetlen a profi tűzvédelmi rendszerek kivitelezése. Ennek elsődleges célja az élet- és a vagyonvédelem. Éppen ezért érthető, hogy rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak rá, és rendszeres karbantartáson kell részt venniük.

Az alkalmazott módszerek az adott épület tulajdonságai, és az egyéni igények alapján is változhatnak. Azonban számos olyan előírás van, amelyet minden esetben be kell tartani a tűzvédelmi rendszerek kivitelezése során. Ahhoz hogy megtudjuk, számunkra melyik technológia lenne a legmegfelelőbb és a legbiztonságosabb, érdemes profi szakemberek segítségét kérni.

Gázzal oltó tűzvédelmi rendszerek kivitelezése

Az egyik leggyakrabban előforduló eljárás a gázzal oltó tűzvédelmi rendszerek kivitelezése. Ezek előnye, hogy rendkívül gazdaságosak, és egyszerű felépítésüknek köszönhetően könnyen használhatóak. Azonban ennek is több típusa van, ezért a választás során nem árt a professzionális segítség.

A legkorszerűbb és a leginkább környezetbarát tűzvédelmi rendszernek a Novec 1230 gázzal oltó rendszerek bizonyulnak. Ez a típus egy tűzvédelmi folyadék, amit a tárolás során is figyelembe kell venni. A felhasználás során azonban gázként viselkedik, ráadásul egyedülálló módon csupán 5 napig marad a légkörben. Másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy nulla ODP értékkel rendelkezik, ami környezetvédelmi szempontból nagyon fontos. Az oltási koncentrációt körülbelül 10 másodperc alatt éri el, ezáltal az egyik legbiztonságosabb tűzvédelmi rendszernek minősül.

Szintén gyakori az Argonite gázzal oldó tűzvédelmi rendszerek kivitelezése. Az Argonite az argon és a nitrogén keveréke, melyek a természetes légkörben is jelen vannak. Ennek köszönhetően ez egy rendkívül környezetkímélő típus, nulla ODP és GWP értékkel. Az ilyen gázzal oltó tűzvédelmi rendszerek hely igénye nagyobb, mint a kémiai oltógázoké. A legújabb, 300 bar-os palackok használatával azonban jelentős helymegtakarítást lehet elérni. Ezeket a palackokat rendezett sorokban kell tárolni, az arra alkalmas helyen. Ez akár több mint 100 méter távolságra is lehet a védett területektől.

Az Argonite tűzvédelmi rendszer továbbfejlesztett változata az Argonite C60. Ez egy nagy előrelépés a korábbi rendszerhez képest, hiszen ennek alapja egy innovatív, szabadalmaztatott „Szabályozott technológia”. Kiváló oltási teljesítményt kínál, ráadásul jelentős költségeket lehet megspórolni a használatával. Maximális biztonságot nyújt, miközben megtartja az összes szabályozási és környezetvédelmi előírást.

A szén-dioxid felhasználható teljes, vagy lokális védelmet nyújtó gázként is. Egyik nagy előnyének számít, hogy rendkívül könnyen elérhető. Ezen kívül ráadásul alacsony költségekkel jár, és könnyen utántölthető.

Nagykonyhai tűzvédelmi rendszerek kivitelezése

Az üzemi konyhák védelme érdekében elengedhetetlen a konyhai oltóberendezések és tűzvédelmi rendszerek kivitelezése. Ezeken a helyeken ugyanis a leggyakrabban növényi olajjal dolgoznak, ami magas hőmérsékleten nagy mértékben növeli a tűzesetek kockázatát. Az oltóberendezésekben habosított oltópor található, ami segít megszüntetni az esetlegesen felmerülő károkat.

A WDHR tűzvédelmi rendszerek kivitelezése során kifejezetten a nagykonyhai körülményeket veszik figyelembe. A nap 24 órájában képes védelmet nyújtani, és rendkívül gyorsan képes érzékelni, és megfékezni a tüzet. Ezen kívül gazdaságos, és maximálisan biztonságos.

Tűzvédelmi rendszerek kivitelezése professzionális módon

Az Ardenterprise Kft. egyik fő profilja a Szolgáltatásunk tartalmazza a tervezést, a szerelést, és az üzembe helyezést is. Elsődleges célunk, hogy megrendelőink számára a lehető legnagyobb biztonságot tudjuk nyújtani a munkánk által. Ha szeretne igazán profi szakemberekben megbízni, forduljon hozzánk bizalommal!