Tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata

Tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata

Annak érdekében, hogy egy épületben maximális biztonságban érezhessük magunkat, elengedhetetlenek a megfelelően működő tűzvédelmi rendszerek. Ezek ugyanis képesek gyorsan és hatékonyan jelezni az esetlegesen felmerülő veszélyhelyzeteket, így a bent lévők még időben el tudják hagyni a helyszínt. Azonban ahhoz, hogy ezek a berendezések hosszú távon is el tudják látni a feladatukat, elkerülhetetlen a tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata. Ennek rendszeres elvégzése akár életeket is menthet, hiszen nagyon fontos, hogy még a legkisebbnek tűnő hibák is ki legyenek javítva.

A tűzvédelmi rendszereket a hatósági átadás során több szempontból is ellenőrzik. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a berendezés teljes mértékben megfeleljen az előírásoknak és a szabályoknak. Szintén nagy jelentőséggel bír, hogy a kivitelezés a tervek szerint történjen meg, a megfelelő anyagok és eszközök segítségével. A tűzvédelmi rendszerek kizárólag az érvényes hatósági engedély birtokában kezdhetik meg a működésüket. Optimális esetben akár 20 évig is zökkenőmentes üzemidőre számíthatunk, ám sajnos sokszor ennél hamarabb meghibásodnak az eszközök. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata rendszeresen és szakszerű módon történjen meg.

Hogyan történik a tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata?

A tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata során az elsődleges cél, hogy az adott berendezés hosszú évekig megfelelő és működőképes állapotban legyen. Így ebbe a tevékenységi körbe tartozik az eszközök és a berendezések folyamatos ellenőrzése és vizsgálata, valamint a környezeti és a személyi feltételek rendszeresen történő felülvizsgálata. Elengedhetetlen a napi és havi, és bizonyos esetekben a rendkívüli ellenőrzés is.

A napi ellenőrzési feladatok közé tartozik, hogy az eseményjelzést bevezették-e az üzemeltetési naplóba, és értesítették-e a karbantartót. Szintén nagyon fontos ellenőrizni, hogy a tűzközpont minden állapotjelzője, a hang- és fényjelzők, valamint a távfelügyeleti központtal való kapcsolattartás megfelelően működik-e.

Minden hónapban ellenőrizni kell, hogy az üzemeltetési naplót rendszeresen és megfelelően vezetik-e. De az is nagyon fontos, hogy meglegyen a felügyeletet ellátók képesítése, és rendszeresen vegyenek részt oktatásokon, a korszerű tudás és technológia érdekében. Szintén ellenőrizni kell, hogy a nyomtatók rendelkeznek-e a megfelelő működési feltételekkel, és üzemkészek-e.

Rendkívüli felülvizsgálatot kell kezdeményezni tűzeset után, téves riasztás esetén, a rendszer meghibásodása vagy változtatása esetén, hosszú üzemszünet után, valamint új karbantartóval kötött szerződés során is.

Tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata megbízható szakemberek által

Cégünk már hosszú évek óta a tűzvédelem szakértőjének számít. Minden esetben törekszünk arra, hogy a legkiválóbb minőségű szolgáltatást nyújtsuk a megrendelőink számára. Ennek érdekében profi szakembereink a tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálata során is szakszerűen, a legjobb tudásuk szerint járnak el. Elsődleges célunk ugyanis, hogy hozzájáruljunk partnereink biztonságához és nyugalmához.

Amennyiben szeretné igazán megbízható szakemberekre bízni a tűzvédelmi rendszerek felülvizsgálatát, keressen minket bizalommal!